Om oss

Butiken

Veteran hifi har varit den främsta butiken för analogkännare i Stockholm sedan 60-talet. Affären, i regi av analoglegendaren Curt Herbert Kaminski framtill hans bortgång 2001, nu driven av Mirre Stasilowicz, upprätthåller en stark position som den ledande experten på analog high-end utrustning i Stockholm. Hos oss hittar du allt från skivspelare, analoga förstärkare, tonarmar, pickuper till skivtvättar.

Svenska Nostalgia Rock’n’Roll Magazine  skrev år 2012 en artikel om Veteran HiFi som du kan läsa i sin helhet här. Den amerikanska hifi-journalisten Michael Fremer på AnalogPlanet skrev följande efter ett besök i februari 2015:

”Towards the end of the Stockholm show I was called away and asked to visit a hifi store on the other side of town. I was told I’d like what I saw and I did

…..It was like stepping well into the past while having a foot in the future.”

Veteran HiFi är också generalagent för SME:s samt Miyajimas produkter i Sverige. Under flera års tid agerade vi också som distributör för tyska Clearaudio, vilkas produkter vi fortfarande säljer och utför service på.

Utöver ett stort sortiment av high end-produkter tillverkar vi själva den kritikerrosade skivspelaren Simply Black Magic och tonarmen Simply Black Cantus. Våra produkter i Simply Black-serien är särskilt utvecklade för att möta hifivärldens höga krav på finmekanisk precision och känsla, samtidigt som de bibehåller ett konkurrenskraftigt pris. Tidningen Hifi & musik har recenserat både Simply Black Magic och Cantus. Läs deras positiva omdömen om Magic här, och om Cantus här.

Veteran hifi köper, säljer och reparerar allt inom analogt ljud. Vi erbjuder också analog till digital konvertering av inspelningar på de flesta analoga medier: grammofonskivor (78rpm), vinylskivor, 4 och 8-trackband, m.fl.

Webbshop?

Att bygga en välanpassad ljudanläggning kräver eftertanke och komponenter som fungerar bra tillsammans med varandra. Därför erbjuder vi ingen webbshop, utan ber dig ta kontakt direkt med oss med dina funderingar och frågor. Tillsammans kan vi utforma din anläggning så att det du köper av oss är optimerat till det du redan har och se till så att allt kommer fungera friktionsfritt. Bäst ljud för pengarna, helt enkelt.

Här finns vi

Karlsbergsvägen 62
113 35 Stockholm
Stockholm
Tel: +46 8 30 08 46

Tisdag till fredag 12:00 – 18:00
Måndag, lördag söndag stängt

Ring eller maila oss genom formuläret längst ner på den här sidan.

Senaste nytt